Aktiesparekonto – Nyt indbetalingsloft i 2024, 135.900 kr. 💸

Som året nærmer sig sin afslutning, bringer det ikke kun festligheder og refleksion, men også spændende nyheder for alle os, der har taget aktiesparekontoen til os, i vores rejse mod finansiel frihed. Fra den 1. januar 2024 vil indbetalingsloftet på din aktiesparekonto blive hævet til 135.900 kr., hvilket åbner døren for endnu større muligheder og vækst.

Øget indskudsmulighed 💵

Det nye indbetalingsloft, giver os mulighed for at investere mere og dermed accelerere vores vej mod økonomisk uafhængighed. Det er en chance for at optimere vores porteføljer, udforske nye investeringsmuligheder og potentielt øge vores formue.🪙

Fra 2024 kan du som nævnt indbetale 135.900 kr., fra tidligere 106.600 kr. i 2023. Vær dog opmærksom på, at du alene kan indskyde differencen mellem din nuværende saldo og indskudsloftet. Har du i dag en aktiesparekonto med en værdi på 130.900 kr., kan du altså kun indbetale 5.000 kr. i 2024. Er din værdi derimod 100.000 kr., så kan du indbetale 35.900 kr.

Betal mindre i skat og boost din formue 🚀

Som du sikkert ved, betaler vi kun 17 % i skat på aktiesparekontoen, mod 27 % på frie midler op til progressionsgrænsen. Til gengæld gør man det af forskellen på saldoen 1. januar og 31. december. Ordningen er altså lagerbeskattet, og jeg hører om flere, der fravælger den alene af denne grund.
Det er altid positivt at betale skat, det betyder alene at man har tjent penge. Er ens portefølje steget pænt, og skal man derfor betale en pæn portion i skat, så har man to muligheder:

  1. Du må altid indbetale skatten som en kontooverførsel, uanset at du har ramt indskudsloftet.
  2. Du kan blot sælge aktier fra din aktiesparekonto, svarende til det beløb du skal betale i skat. Dermed skal du ikke have penge op af lommen. Bevares, du betaler kurtage for at at sælge, men det foretrækker jeg selv, frem for at skulle finde penge til at indbetale skatten.

Skatten opgøres typisk i januar, og hæves automatisk på din aktiesparekonto d. 15. februar.

For Finansgåsen er aktiesparekontoen en no-brainer. Jeg er så stor tilhænger af den, at jeg både har oprettet en i mit eget navn, og en i konens. Man må nemlig kun have én pr. CPR nummer. Da vi er gift, er det hip som hap, og det der med at investere, det er ikke noget hun beskæftiger sig med. Jeg ser aktiesparekontoen som en fantastisk mulighed for at komme i gang med at investere, til en fordelagtig skat. Alternativt som et supplement, til dem der allerede er godt i gang. Hvorfor ikke spare i skat når nu man har muligheden?

Investér med omtanke! 🙏

Reklame: Du kan oprette din aktiesparekonto i dag hos Nordnet 💰

Reklame
📈 Nordnet – Kom i gang med at investere med Månedsopsparing
🏡 Findforsikring – Sammenlign 3 tilbud og spar penge
🏦 Mybanker – Betaler du for meget for dit boliglån?
📞 CBB Mobil – Spar penge på dit mobilabonnement
🌐 Dansk Bolignet – Billigt internet, hvor du kan bruge din egen router!
📖 BookBeat – Lyt gratis 60 dage til lydbøger
🚗 Undo – Få en billig bilforsikring og 1. måned gratis med min rabatkode!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top