De 7 bedste citater fra Warren Buffett 🗨️

Oraklet fra Omaha er en af verdens mest succesrige og respekterede investorer. Han er kilde til megen inspiration og visdom for mange millioner mennesker.
I dette blogindlæg vil jeg udforske nogle af hans mange guldkorn gennem tiden, og reflektere over den visdom de indeholder.

1. – “Rule No. 1 is never lose money. Rule No. 2 is never forget Rule No. 1.”

Citatet er også kendt som ”Warren Buffets golden rule”.
Træf velovervejede beslutninger når det gælder investering, og undgå unødig risiko. På den made kan man stille og roligt øge sin formue over tid. Selvom det er et fremragende råd, så har selv Warren også tabt penge på investeringer gennem sit liv. Det kan ikke undgås.

2. – ”Price is what you pay, value is what you get.”

Det går lige i hjertet på value-investorer.
Warren Buffett har altid fokuseret på at investere til en rimelig pris, i forhold til værdien af en virksomhed. Man kan også sige, at den reelle værdi af penge, er mere end bare prisskiltet.

3. – “Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful”

Vær modig og køb aktiver når markedet er pessimistisk og priserne falder. Omvendt bør man være påpasselig, når alle andre er euforiske og træerne vokser ind i himlen.

4. – “It´s far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price.”

For mange fokuserer for meget på prisen, og leder efter den ”billige” aktie. Køb i stedet en aktie i en god virksomhed som du tror på, til en fornuftig pris.

5. – “No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can’t produce a baby in one month by getting nine women pregnant.”

Et af hans mest citerede citater, med et fantastisk billedsprog. Undgå at forhaste tingene. Vær tålmodig. Der findes ikke noget “get rich quick”. Ting tager tid, akkurat som babyer gør.

6. – “Don’t save what is left after spending; spend what is left after saving.”

Et fantastisk råd som jeg selv lever efter. Ved i højere grad at prioritere sin opsparing, undgår man nemmere at leve over evne.
Før i tiden sparede jeg det op, der var tilbage når måneden var slut. I dag giver jeg mig selv et beløb at leve for, og resten bliver sparet og investeret. Det kaldes også “pay yourself first”.

7. – “By far the best investment you can make is in yourself.”

Der er to ting man bestemt bør investere i: sin evne til at tjene penge, og sin evne til at få sine penge til at blive til endnu flere penge. Husk på, at du kun kan arbejde et vist antal timer, i et vist antal år. Penge kan arbejde altid.

Invester i dig selv. Tag en uddannelse og læs en bog.

Warren Buffetts visdom er til stor inspiration for millioner af mennesker, ikke alene i finansverdenen, men i livet generelt. Hans guldkorn er på mange måder tidsløse, og hans filosofi er ganske inspirerende. Husk på, at rejsen til finansiel uafhængighed er et marathon og ikke en sprint. Det kræver at man er konsistent, disciplineret og tålmodig.

Til sidst, et sidste citat fra oraklet: “Someone’s sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.”
Begynd at plante dine finansielle træer i dag, og nyd skyggen i fremtiden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top