Nedbring din sk√¶rmtid med iPhone i sort/hvid ūü§≥

Korrekt, det rimer. Er din sk√¶rmtid ogs√• alt for h√łj? Og bruger du ogs√• det meste af tiden p√• endel√łs scrolling?
Jeg har fundet (noget af) l√łsningen!
– Bare rolig, den beh√łver ikke v√¶re sort/hvid hele tiden.

√ėg din produktivitet

Det lyder m√•ske mystisk, men det kan nu engang have en v√¶sentlig indvirkning p√• din evne til at fokusere og f√• lavet noget, n√•r din telefon virker mindre indbydende. Farver is√¶r, har en dragende effekt p√• os mennesker, og forskellige farver giver os forskellige f√łlelser. Det er slet ikke tilf√¶ldigt, at det som Apple kalder “etiketter”, alts√• eksempelvis antallet af nye mails eller beskeder st√•r med r√łdt. Det fanger opm√¶rksomheden med det samme.

Neutrale farver som gr√• derimod, virker afslappende og mere kedelige. De stj√¶ler ikke dit fokus p√• samme m√•de, og er oplagt, hvis du skal fokusere p√• en opgave. Ved at s√¶tte farverne p√• din iPhone til sort/hvid, skaber du derfor et mere fredeligt og produktivt milj√ł.

Hvordan får du det?

Jeg har indstillet min iPhone til, at når jeg trykker 3 gange på sideknappen, så bliver den sort/hvid. På den måde er jeg fri for at slå det til og fra i indstillinger hver gang.

 1. Indstillinger
 2. Tilgængelighed
 3. Sk√¶rm og tekstst√łrrelse
 4. Farvefiltre
 5. Start med at slå det til, og vælg gråtoner
 6. Gå herefter retur til Tilgængelighed
 7. Tilgængelighedsgenvej
 8. Vælg Farvefiltre
 9. Enjoy!

Gr√•toner som Apple kalder det, g√łr sk√¶rmen gr√• i farverne, b√•de p√• hjemmesk√¶rmen, i apps og i fotos.

Yderligere fordele ved at vælge gråtoner:

 1. Du bliver ikke distrahereret når du er i gang med noget
 2. Du √łger din produktivitet og f√•r mere lavet p√• mindre tid
 3. Du kan reelt opn√• bedre s√łvn, ved at reducere de lyse farver inden sengetid

Konklusion

For mig har det virkelig hjulet, is√¶r n√•r jeg er p√• arbejde. Min hjerne fort√¶ller stadig min h√•nd, at jeg lige skal tage min telefon op og kigge p√• den. Den bliver dog hurtig lagt igen, fordi den er s√• meget mindre indbydende uden farver. F√•r jeg alligevel forvildet mig ind i en tidssluger-app, s√• bruger jeg v√¶sentligt mindre tid f√łr jeg l√¶gger telefonen igen, og fokuserer p√• det jeg burde lave.

Jeg håber også at det kan hjælpe dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top